Om

Bag om Festivalen

 

SEKS ÅRS JUBILÆUM!

Også i 2019 bliver der en Lyrik- og Visefestival i Nysted.

Festivalen fandt sted første gang i juni 2014. Den finder primært sted i og omkring lægen og digteren Emil Aarestrups hus, som nu fungerer som mindestue og museum, samt en aften i Nysed Kirke, en i den lokale biograf, Nysted Bio, og en eftermiddag i Sognehuset.

 

Baggrunden for en lyrik-og viseestival har været et ønske om at skabe en tilbagevendende begivenhed, der har de store danske lyrikere som omdrejningspunkt. Hvad er mere oplagt end at placere den i Nysted på Lolland med Emil Aarestrup som omdrejningspunkt? Emil Aarestrup boede her i 11 år, og hans hjem her er det eneste, der er bevaret for eftertiden.

Der er nu museum/mindestuer, og der er en fin gårdhave, som også i 2017 vil danne rammen om nogle af arrangementerne. Han har haft en stor betydning for lyrikken og for romantikken, og hans digte er stadig aktuelle.

 

Du kan også besøge huset under festivalen og se nærmere på Aarestrups bolig:

Museets adresse er Adelgade 80,  4880 Nysted.

Det er selvfølgelig også muligt at besøge museet, når der ikke er festival.

Se nærmere her på Aarestrup Foreningens hjemmeside

 

 

Arrangør:


Lyrik- og Visefestivalen i Nysted arrangeres af Peter Abrahamsen

i Samarbejde med Aarestrup Foreningen.


Emil Aarestrups Hus


Emil Aarestrups Hus i Adelgade 80   vil rumme nogle af arrangementerne, og der vil i haven være optrædender både fredag og lørdag eftermiddag.

Blandt de lyrikere, hvis digte, man kunne møde i 2014, var Sigfred Pedersen, der i øvrigt i 1951 var nummer to, der modtog Emil Aarestrup Medaljen.

Tak til hovedsponsorer og støtter i 2019: Guldborgsund Kommune, Thorkild Høeghs Mindelegat og SNs Kultur- og Erhvervsfond, Simon Spies fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond,  Frantz Hoffmanns Mindelegat, samt Nysted Bibliotek.


Thorkild Høeghs

Mindelegat